Od leta 1984 je v Topolšici Hotel Vesna.
Hotelska ponudba je visoke B - kategorije; skupaj s hotelom Mladika nudi 276 postelj . V hotelu je aperitiv bar, bistro, restavracija, frizerski salon, prodajalna časopisov in spominkov. V ponudbi hotela je moderen rekreacijski bazen s savno in telovadnico, zunaji bazen, sodobno opremljena seminarska dvorana za strokovna srečanja in prostori za poslovne razgovore. Trenutno pa gradijo pa nove zunanje bazene.
V hotelskih prostorih so pogosto na ogled gostujoče likovne razstave. Občasno organizirajo razstave modnih izdelkov, prirejajo pa tudi druge akcije, povezane s kulturno in turistično ponudbo kraja (počitniški programi, klimatski programi itd.)
Voda termalnega vrelca (32°C ) je primerna za zdravljenje bolezni hrbtenice in sklepov ter posledic poškodb in stanj po operacijah na gibalih. Vrhunsko znanje in izkušnje medicinskega osebja omogočajo, da obolelim pripravijo ustrezno terapijo in tako najbolje izkoristijo zdravilne učinke naravnega zdravilišča ter njegove okolice. V Zdravilišču Topolšica zdravijo tiste bolezni in posledice poškodb, ki so med našim prebivalstvom najbolj pogoste in so v porastu. Tukajšnja voda je primerna za preventivne kure in rekreacijo.

Izdelal: Andrej VETERNIK
Oblikovna predloga: Marko Marinšek
Pojdi na naslovno stran

Medicinski prostori v termah so opremljeni z najsodobnejšo opremo, ki je potrebna za kvalitetno izvajanje vseh najzahtevnejših postopkov moderne fizikalne medicine. Na razpolago je več zdravniških ordinacij, intervencijska ambulanta in prostori za akupunkturo. Izvajajo vse vrste medicinskih storitev (elektroterapije, termoterapije itd.) hidrogimnastiko, medicinsko gimnastiko in fizioterapijo. V terapijskem delu nudijo dva bazena s termalno vodo, individualne kabine za kopanje, kadi za podvodno masažo, Hubardovo kad za individualno razgibavanje, štiricelično kopel, kabinete za manualno masažo in drugo. Več>>

foto: Andrej VETERNIK
Topolšica
cerkev sv. Jakoba
spominska soba nemške kapitulacije
Predstavitev Šoštanja >turizem>Topolšica>terme Topolšica
Sorodne teme:
Klikni na sliko za povečavo.